Στη Γερμανία, στα τέλη του 1930, μια δραστήρια γυναίκα που ονομάζεται Fifi Rehbinder ανέπτυξε ένα εμπορικό πηλό, η οποία το αποκάλεσε Fifi Mosaik, και χρησιμοποιήθηκε για να φτιάχουν κεφάλια από κούκλες. Το 1964 πούλησε την φόρμουλα στην Eberhard Faber, το λεγόμενο Fimo όπως την γνωρίζουμε και σήμερα.
Την ίδια στιγμή, άλλοι κατασκευαστές δημιούργησαν προϊόντα παρόμοια με τη Fimo. Η Ιταλίδα Monica Resta , χρησιμοποίησε μια μορφή του πηλού, που ονομάζεται LIMMO στην Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε αυτές τις πρώτες ημέρες ο πηλός χρησιμοποιήθηκε για κούκλες, μοντελοποίηση και μινιατούρες για κουκλόσπιτα. Όμως απέκτησε ένα ευρύτερο κοινό, όσπου άρχισε να πωλήτε σε καταστήματα παιχνιδιών.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, μια οικογένεια με το όνομα Shaup, η οποία είχε μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1950, έλαβε ένα χριστουγεννιάτικο πακέτο από την γιαγιά τους. Μέσα ήταν ένα πακέτο Fimo. Η Κα Shaup, αμέσως γοητευμένη από τον πηλό, άρχισε να κάνει στολίδια και αριθμητικά σύμβολα, και σύντομα οι άνθρωποι ρωτούσαν από πού μπορούσαν να προμηθευτούν το πηλό. Ο σύζυγός της, αποφάσισε να εισάγει Fimo και το 1975, άρχισε την εισαγωγή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεδομένου ότι η δημοτικότητα του αυξήθηκε, κι άλλες αμερικανικές εταιρείες, περιλαμβανομένης της Dee έφερναν το αντίστοιχο προϊόν. Κατά τη δεκαετία του 1970 και η Αμερικανική Εταιρεία Clay Art (AMACO), άρχισε επίσης να εισάγει Fimo.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου